Winnaar 2018

Student Dier-en Veehouderij Désiree Oudenaarden is met haar project Apro de winnaar geworden van de Wij Inholland award 2018 voor het beste studentenproject. Met het onderwerp 3D-scannen en printen in de diergeneeskunde kreeg ze de meeste stemmen (47%) van het publiek. Juryvoorzitter Marcel Nollen: “Desiree is iemand die het verschil kan maken in de diergeneeskunde. Wij hopen dat ze doorzet, want de mogelijkheden zijn onbeperkt.”

De spanning was vooraf groot bij Désiree. “Ik ben best zenuwachtig, maar vooral trots dat ik de finale heb gehaald. Nu wil ik winnen ook!” Het hondje van Desiree stond centraal. Naast haar aanwezigheid in de zaal, was de hond ook te zien in de promotievideo. Désiree: “Mijn hond heeft een open gehemelte en is daarom geopereerd. De operatie is geslaagd, maar het herstel na de operatie is fout gegaan, omdat er weefsel is afgescheurd. Toen ontstond bij mij het idee om het gehemelte in te scannen, een stuk weefsel te printen en te plaatsen in de mond van mijn hondje.” De jury bewondert Desiree om haar enorme motivatie om tot een resultaat te komen. “Ze is een doorzetter en visionair. Het is een interessante crossover van de opleiding dier-en veehouderij met het innovatielab bij Inholland Delft.”

Toekomstplannen
Désiree wil graag verder met dit project. “De eerste stap, en die is best moeilijk, is om vervolgonderzoek te doen over weefsel printen. Ik ben dan ook op zoek naar studenten die stage willen lopen in het omzetten van ‘scanfiles’ naar bruikbare printbare bestanden. Dat is voor plastic protheses belangrijk, maar ook voor de toekomst van weefsel printen. Ik zou dit graag verder willen uitwerken, zodat ik meerdere dieren kan helpen. Je kunt bijvoorbeeld al schilden printen voor schildpadden. Ik hoop, ook als ik de Wij Inholland award niet win, dat het project samenwerkingen oplevert, met andere Inholland-opleidingen, maar ook bedrijven. Dan ben ik al heel gelukkig.”