Winnaar 2017

Ruby Jane Krikke, Casper Linsen, Simon Blomme, Sven Geres, Sam Camphyn, Maria Smirnova en Kim Johnson hebben met hun studentenproject GOWind systems de Wij Inholland award 2017 gewonnen. De studenten Luchtvaarttechnologie van Inholland Delftsleepten de felbegeerde bokaal in de wacht en kregen daarnaast een cheque ter waarde van 2.000 euro. 

De Delftse studenten Luchtvaarttechnologie spelen met GOWind systems in op de vraag naar groene energie en ontwikkelden een verticale windturbine om energie op te wekken voor kantoorpanden en flatgebouwen. Ruby Jane, Casper en Kim namen de prijs in ontvangst namens de projectgroep.

“Wij zijn zo enthousiast”, vertelt Casper. “Met deze prijs kunnen we echt aan de slag met een prototype om ons product door te kunnen ontwikkelen. Dit is een mooie opstap om ons idee een nieuwe impuls te geven en in te zetten in de praktijk.” Kim voegt daaraan toe dat het overweldigend is om te zien hoeveel interesse er is voor hun project. “Dat is echt te zien aan de hoeveelheid stemmen die we gekregen hebben. Hopelijk kunnen we met al die geïnteresseerden en partners ook de volgende stap te zetten.”

Andere genomineerden
De studentenprojecten IamStudent en Travel Smart grepen net naast de hoofdprijs Wij Inholland award Studentenproject. De studenten Tourism Management werden tweede met ‘IamStudent’. Zij bedachten een vijfdaagse citytrip voor internationale studenten om hen voor te bereiden op hun studie. De derde plek ging naar de innovatieve webapplicatie ‘Travel Smart’, om online interactie met de doelgroep te verstevigen, van Communicatiestudenten uit Den Haag.