test

 

Wij Inholland award 2019Ontdek de projecten van de toekomst


 
 

ProjectenVixed

Friday April 12th, 2019De productie van composietmaterialen is complex. Het vereist hooggekwalificeerde arbeiders. En waar komen deze getalenteerde mensen vandaan? Juist. Het leren van deze technische vaardigheden kost tijd en geld. “Hier komen wij om de hoek kijken,” legt Moaaz Gendy uit, één van de zes initiatiefnemers van het nieuwe bedrijf Vixed. Hun idee? Bedrijven de mogelijkheid bieden om hun werknemers te trainen door middel van virtuele realiteitstrainingen. Kortom: Vixed biedt hypermoderne trainingen aan, die toevallig, ook “leuk, snel, goedkoop en veilig” zijn.Wie zitten er allemaal achter Vixed?

Read more

Trienos

Friday April 12th, 2019Wat is URSUS? Een zelfregulerende robot ontworpen om –snel en efficiënt– mensen in het water te vinden. De meeste rivieren, grachten en meren in Nederland zijn modderig en donker, met minimaal zicht voor reddingsduikers. “Wist je dat duikers slachtoffers vaak ‘op gevoel’ vinden door hun armen te gebruiken?”, vraagt Aydan Kool, een van medeoprichters van startup Trienos. Onze robot scant het water en lokaliseert snel mogelijke plekken waar het slachtoffer zich bevindt. Zo is het makkelijker voor reddingsduikers om mensen in het water te vinden, en hopelijk –leven te redden.”

Read more

VeggieSlices

Friday April 5th, 2019Gedroogde plakken op basis van groenten en fruit, te gebruiken voor consumptie. Dat is VeggieSlices. Bedacht door studenten Food Commerce & Technology Mabel Engels en Marije Gelderloos. Aanleiding voor de ontwikkeling van dit product is de wereldwijde voedselverspilling. Mabel: “Wij hebben gekozen voor een oplossing van groente- en fruitverspilling. Met VeggieSlices gaan we deze verspilling tegen.”

Read more

WaterBewustScan

Friday April 5th, 2019De WaterBewustScan is een scan die in samenwerking met de glastuinbouwondernemers moet bijdragen aan een betere waterkwaliteit. In samenwerking met overheden, adviesbureaus en Glastuinbouw Nederland bedacht door student Rik Jansen (Landscape and Environment Management) en studenten Reinier van den Berg, Wessel van Koppen, Hugo Wassenberg en Dennis van Leeuwen (Tuinbouw & Agribusiness). “De scan draagt bij aan een duurzamer watergebruik bij glastuinbouwondernemers."

Read more

Venuepark

Friday April 5th, 2019Meer tijd voor marketing en minder voor de randvoorwaarden. Dat is het streven van Creative Business (EN) studenten Tony Kyriakidis, Martijn Bos, Oliver Miles en Senna Driessen met hun Venuepark. Hét nieuwe platform voor iedereen die een evenement organiseert. Venuepark maakt het makkelijker om evenementenlocaties en services (zoals cateraars, DJ's en fotografen) te zoeken, vergelijken en te boeken. Projectleider Tony: “Het is voor het eerst dat alles bij elkaar komt.”

Read more

NFC-Connext

Friday April 5th, 2019De NFC-Connext is een innovatieve en duurzame manier om te netwerken. Je houdt deze moderne visitekaartjeshouder tegen de telefoon van je nieuwe 'relatie' en binnen één seconde zijn contactgegevens, websites, LinkedIn en andere relevante informatie gedeeld. Een innovatief idee van Douwe Reinders, Daniëlle Groen, Tijn Venniker en Joris Lycklama. Tijn: “Wij denken dat de NFC-Connext een waardevolle 'weggever' is voor bedrijven. Ik denk dat als een iemand het gebruikt dat de ander ook overtuigd is. Bedrijven kunnen zelf ook toepassingen bedenken met NFC. Daar willen wij graag op inspelen.”

Read more

Smooth Traffic Management

Friday April 5th, 2019Hoe kunnen automobilisten gestimuleerd worden in het gebruik van een omgevingsbewuste route? Het antwoord op deze vraag hebben Landscape and Environment Management studenten Jordin Bijstra, Sebastiaan de Jongh en Eline van der Borg met Smooth Traffic Management. Sebastiaan: “Je hebt in de huidige navigatiesystemen de keuze voor snelste of kortste route. Hier moet een extra knop bij. Met Smooth Traffic Management kies je voor een omgevingsbewuste route. Rekening houdend met verkeersveiligheid, luchtkwaliteit én geluidsbelasting.”

Read more

De Wonderzetter

Friday April 5th, 2019Een innovatie in de wereld van de onderzetters. Hoe dan? Hoor ik je denken. Rinus Kruijer bedacht samen met Lucas Koeleman, Tycho van Etten, Pieter Bos en Mike Tesselaar de Wonderzetter. Deze multifunctionele onderzetter beschermt de tafel tegen krassen en kringen. Het product onderscheidt zich door het microvezeldoekje aan de onderkant waarmee gemorst drinken snel en makkelijk opgeruimd kan worden. De bovenkant is gemaakt van duurzaam bamboe. Rinus: “De Wonderzetter straalt luxe uit.”

Read more

On The Move

Friday April 5th, 2019On The Move is een app waar mensen hun sportactiviteiten kunnen promoten. Gebruikers kunnen een vriendschapsverzoek indienen om deel te nemen aan deze activiteit. Het brein achter One The Move is Sportkundestudent Robin van der Molen. Robin: “Het is een sociaal platform met sport als hoofdonderwerp. Door middel van sport ontmoet je elkaar en kun je community’s bouwen.”

Read more

Brandaris

Friday April 5th, 2019De Brandaris in Peldersveld, Zaandam. Een flat vol met verschillende culturen en achtergronden. Een verrijking, maar ook een uitdaging. Want hoe breng je de bewoners samen? Derdejaarsstudenten Carmen Nanninga, Lisa Munster, Puck Kloek, Nina Suliman en Esma Binici van Inholland Alkmaar deden onderzoek in opdracht van hun opleiding Social Work (minor Welzijn en Samenleving) en STIPP (Studenten in Poelenburg/Peldersveld). Het resultaat: de Brandarisdag. "Hiermee hebben wij geprobeerd de kwaliteit van wonen, onderlinge banden en sociale cohesie te verbeteren.”

Read more

Green Meeting Rooms

Friday April 5th, 2019Een groen interieur vol met planten zorgt voor minder ziekte op kantoor. Dat blijkt uit het onderzoek van Tijmen Hartung, Désiree Oudenaarden, Irania Wefer, Na Zang en Peipei Wei, studenten van de Double Degree Horticulture and Agribusiness en de opleidingen Dier- en Veehouderij en Landscape and Environment Management. Tijmen: “Ons hoofddoel was om te kijken hoe we de productiviteit van werknemers kunnen verhogen.”

Read more

GetKarma

Friday April 5th, 2019“Your Capacity Has Value.” Dat is de slogan van GetKarma. Een platform voor vrijwilligerswerk bedacht door Inholland-student Merel Schöffel en haar compagnon Wouter Roggeveen. Merel: “GetKarma is een platform waarmee we struikelblokken weg willen nemen die mensen voelen om vrijwilligerswerk te doen. Dan doe we met een slimme app met Karmapunten. Zo krijgen vrijwilligers er ook iets voor terug!”

Read more

 
 

Winnaars


2018
2017
2016
2015

2018

Désiree Oudenaarden is met haar project Apro de winnaar geworden van de Wij Inholland award 2018. Met het onderwerp 3D-scannen en printen in de diergeneeskunde kreeg ze de meeste stemmen (47%) van het publiek.

Lees meer over dit project.

2018

2017

Ruby Jan Krikke, Casper Linsen, Simon Blomme, Sven Geres, Sam Camphyn, Maria Smirnova en Kim Johnson wonnen met hun GOWind Systems de Wij Inholland award 2017.
De studenten Luchtvaarttechnologie van Inholland Delft sleepten de felbegeerde bokaal in de wacht en kregen een cheque ter waarde van €2.000.

Lees meer over dit project.

2017

2016

Bram Sanders, Chris Ramsey, Lucien Fesselet en Will Simmonds wonnen met Drones in de Kas de Wij Inholland award 2016. De studenten Aeronautical Engineering ontvingen een cheque ter waarde van €2.000 om hun project verder te brengen.

Lees meer over dit project.

2016

2015

Dominique Plu, Twan Bakker, Brecht Wartna en Mukhtar Yaqoobi wonnen de Wij Inholland award 2015. Met hun studentenproject Argo, een onderzeeër met ‘vissenstaart’, laten de studenten volgens de jury zien wat voor mooie en innovatieve producten er voort kunnen komen uit een samenwerking tussen totaal verschillende opleidingen.

Lees meer over dit project.

2015

 

 

Wat is de Wij Inholland award?

Met de Wij Inholland award krijgen studenten een podium waarop zij zich met een innovatief project kunnen onderscheiden. De geselecteerde projecten zijn innovatief op één of meer van de Inholland-thema’s gezond, duurzaam en creatief. Ook zijn de projecten multidisciplinair, hebben een toegevoegde waarde voor de regio en wordt er samengewerkt met een bedrijf, instelling of gemeente. Het winnende studententeam krijgt ondersteuning om het project verder te brengen en een cheque ter waarde van 2.000 euro.

 

 

Contact


Heb je een vraag? Neem dan contact op via het onderstaande formulier.