Wij Inholland Topsportprijs 2018: finalisten zijn bekend!

03 sep 2018

Een stoere ijshockeyster, een gedisciplineerde trampolinespringer, een sportieve korfbalster en een kampioen marathonschaatser. Studenten Mandy Flink (Social Work), Roel Teillers (Werktuigbouwkunde), Linda van der Zijden (Pabo) en Beau Wagenmaker (Biotechnologie​) zijn genomineerd voor de Wij Inholland Topsportprijs 2018. De winnaar wordt bekendgemaakt donderdag 6 september tijdens de jaaropening van het nieuwe collegejaar 2018-2019 bij Inholland Den Haag.

Het gaat om discipline
De winnaar van de vorige editie is opnieuw genomineerd voor de Wij Inholland award Topsport. Trampolinespringer Roel Teillers. In Ahoy werd hij dit jaar Nederlands kampioen op de onderdelen individueel en synchroon.

Roel: “Niet elke training is leuk, het gaat ook weleens minder, maar om dat zo lang vol te houden heb je discipline nodig. Dat geldt ook voor een studie, anders lukt het niet.”

Een combi van topsport en sociaal werk
Op het WK van dit jaar in Slovenië won Mandy Flink met het Nederlands ijshockeyteam een gouden plak. Deze jonge talentvolle ijshockeyster is een vaste waarde voor het Nederlands team. Een nominatie voor de Topsportprijs kwam dus niet uit de lucht vallen.

Mandy: “Mijn toekomstvisie is om één van de belangrijkste speelsters te zijn binnen het ijshockey in Nederland en misschien deze sport in het buitenland uit te oefenen en er ook mijn geld mee te gaan verdienen. Dit misschien in combinatie met een rol binnen het sociaal werk in het buitenland. Zo kan ik én mensen helpen én doen wat ik zelf het allerliefste doe. Een droomcombinatie, al zeg ik het zelf.”

Kampioen in de Ziggo Dome
Een topsporter en ook nog eens succesvol afgestuurd aan de Pabo bij Inholland Den Haag. Linda van der Zijden is voor de tweede jaar op rij genomineerd. Tijdens vorig schooljaar is zij met haar team Europees kampioen korfbal geworden. 

Linda: “Alle titels die ik heb kunnen behalen heb ik nu behaald, maar het gaafste vond ik om dit jaar Nederlands kampioen te worden op het allerhoogste niveau. Aangezien korfbal voornamelijk in Nederland gespeeld wordt op een hoog niveau is dit de beste prestatie die je kan leveren.”
Haar einddoel is om in het echte Nederlands team te komen en nogmaals de finale te winnen in de Ziggo Dome. Linda: “Ik zou graag speelster van het jaar willen worden en topscoorder in de korfballeague.”

Schaatskampioen
“Geweldig, ik kan het nog amper geloven. Het is echt bizar”, zei Beau Wagemaker na afloop van haar winst op natuurijs. Beau, vierdejaars studente van de opleiding Biotechnologie bij Inholland Amsterdam, won dit jaar haar eerste wedstrijd in de hoogste klasse op natuurijs. Uiteraard kan zij niet ontbreken als finalist.

Beau: “Mijn focus ligt nu meer op de kunstijswedstrijden en op de kortere natuurijswedstrijden. Op lange termijn wil ik op het podium komen tijdens de Alternatieve Elfstedentocht (of de echte als die komt) en de winst zou natuurlijk helemaal het hoogtepunt zijn. Naast het marathonschaatsen wil ik gaan kijken hoe ver ik zou kunnen komen met de ‘Mass Start‘. Deze discipline is Olympisch en daaraan meedoen is de droom van iedere topsporter.”

Over de Wij Inholland award
Topsporters krijgen van Hogeschool Inholland de mogelijkheid om hun sportieve carrière te combineren met een hbo-opleiding. Dit doen zij door onder anderen het studieprogramma aan te passen. De winnaar van de Wij Inholland award Topsport krijgt een cheque ter waarde van 1000 euro. Tijdens de jaaropening wordt ook de Wij Inholland award uitgereikt voor het beste studentenproject.

Delen

Laat een reactie achter