Inholland
Menu

The Helia

The Helia

Een systeem dat elke parasol of tent kan omtoveren tot energiestation. Dat is de Helia. Joshua Vasilda, student aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening bij Inholland Rotterdam, liep tijdens een mooie zomerdag door Utrecht en zag iedereen genieten van de zon. Er stonden een hoop parasols en hij vond het zonde dat daar niets mee gedaan werd. “Wat als je de zon kunt gebruiken?”

“Mensen gaan alleen duurzaamheid accepteren als ze het in het dagelijks leven meemaken. Hoe meer mensen er in aanraking mee komen, hoe meer mensen het accepteren. Door dat te doen op meerdere plekken, zoals busstations, cafés en festivals, beseffen ze dat  duurzaamheid op deze manier makkelijk te implementeren is en niet zo duur. Zonnepanelen zijn namelijk helemaal niet prijzig.”

De techniek achter het product
“De zonnepanelen zijn drie millimeter dik en wegen minder dan een kilo. Vanuit de panelen loopt er een kabel naar een batterij en heb je dus energie. Je kunt bijvoorbeeld je telefoon opladen. We zijn bezig met een grotere versie en hopelijk kunnen we in augustus 2018 een stage met geluid en licht voorzien van energie”, zegt Joshua. De Helia is een product van de toekomst en kan flexibel ingezet worden op allerlei producten en locaties. Diverse investeerders hebben zich al gemeld. Joshua: “We hebben een investering gekregen van 50.000 euro. Nu kunnen we het product perfectioneren. We hebben een prototype en nu kunnen we echt gaan produceren. Hopelijk kunnen we komende zomer de eerste serie uittesten. De focus ligt nu op het product.”

Techniek bij SPH?
Vaak verwacht je technische studenten niet bij de opleiding SPH. Volgens Joshua versterkt dit juist het team. “De opleiding heeft mij geholpen hoe je een groep moet samenstellen en leiden. Ik heb geleerd hoe ik feedback moet ontvangen en moet geven. Een vak dat ik heel interessant vond was groepsdynamica. Je leert hoe je een groep begint en laat groeien. Het mooiste moment is als een groep autonoom wordt. Het is een groep, maar iedereen kan individueel functioneren. Van elkaar niet kennen tot elkaar zo goed kennen dat je elkaar feedback kan geven en dat iedereen kan functioneren.”

Ga houden van fouten
Joshua wilt graag een tip meegeven aan studenten. “Doe het gewoon. Probeer het gewoon. Niemand gaat je tegenhouden. Er zijn zoveel mensen bereid om jou te helpen, maar je moet het wel vragen. Dat heb ik echt gemerkt. Sta ook open voor feedback. Er zit altijd een kern van waarheid in. Maak hier gebruik van. Tijdens een presentatie in de finale van Voor de Wereld van Morgen (competitie ASN Bank Wereldprijs, red.) heb ik woorden gebruikt als duurzaam en energie. Dit doen we tegenwoordig veel te vaak. Mensen hebben er geen gevoel  meer bij. Daarom heb ik woorden gebruikt als micro grids en renomable energy. Mensen krijgen hier een heel ander gevoel erbij. Dromen lijken onhaalbaar totdat je ze haalt en denkt dat ze nog groter moeten worden. Fouten gaan komen, maar leer ervan. Ga ervan houden.”

33 stem(men)/votes


Klantnaam : The Helia


Delen

2 reacties

  • Beantwoorden
    Josep

    Looks the most usefull

  • Beantwoorden
    nicholas

    Way cooⅼ! Some extremely valid pointѕ! I ɑppreciate you penning this write-սp plus the rest of the site is really gοod.

Laat een reactie achter